Bakanlığın Gıda İfşaları Devam Ederken En Fazla At ve Eşek Etinin Satıldığı Şehirler Belli Oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınlandığı ifşa listesi gündemdeki yerini koruyor. Neredeyse her gün sıhhatimizi tehlikeye atan firmalar bakanlık tarafından halka duyuruluyor. Bilhassa etlerinin içinde at ve eşek eti kullanan firmalar göze çarpıyor. Türkiye genelinde 4 firmanın eserlerinde domuz eti tespit edildi. 12 vilayette at ve eşek eti satıldığı belirlenen listede 2 kentin ismi ise ziyadesiyle öne çıktı. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’den itibaren sistemli olarak güncellediği hileli besinler listesiyle besin güvenliği alanında kıymetli bir adım atıyor.

Son açıklamada, 3 işletmenin eserlerinde domuz eti tespit edilirken, birtakım eserlerde at ve eşek etinin de tüketiciye satıldığı ortaya çıktı.

Listeye nazaran, Antalya’daki Merve Lokantası’nın tas kebabında, Fethiye’deki bir Çin restoranının dana kaburgasında ve Havran’lı Kasap markasıyla satılan dana sucukta domuz eti kullanıldığı belirlendi.

Daha evvel besin işletmeleri ortasında yer alan Köfteci Yusuf’un eserlerinde de domuz eti bulunduğu açıklanmıştı.

Türkiye Gazetesi’nin haberine nazaran, bakanlık datalarına nazaran, at ve eşek eti kullanımı skandalında Adana ve Sakarya ön plana çıktı.

Adana’da 15, Sakarya’da 7 işletmenin bu yasa dışı faaliyetlere karıştığı belirlendi. Bu iki ili, 4’er işletmeyle Antalya, Mersin ve Manisa izledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir