Doğanşehir ilçesi Dedeyazı Mahallesi’nde eşi ve annesiyle birlikte yaşayan 54 yaşındaki Gülten Altaş Aygören, 2 yıl evvel 2 kovan arı ile hobi olarak başladığı arıcılığı kendini geliştirerek meslek haline getirdi. 10 dönümlük bir alan üzerinde bugün 5-6 dönümde kayısı yetiştiren Aygören öbür taraftan ise 11 arı kovan arı ile bal üreticiliği yapıyor. Aygören birebir vakitte ise 6 adet saanen keçi ve adet romanof cinsi koyunları ile doğal bir ömür sürüyor.
“İki kolini ile başladım on bir koloniye çıkardım”
Üreterek doğal bir ömür sürmeyi sevdiğini belirten Aygören, “ Arıcılık yapmaya daima niyetim vardı fakat çocukların eğitimi buna pürüz oldu. Daha sonra bu bahçeyi alınca iki kolini aldım iki yıl sonra bu sayıyı on teğe çıkardım. Talep hayli satışını da yapıyorum. Bunun yanında saanen keçileri ile koyunlarım var. Etimizi sütümüzü de kendimiz üretiyoruz.” dedi.
“Ürettiğimiz ballar büsbütün organik”
Ürettikleri kara kovan balları 350 TL’den öbür çeşitleri ise 200 TL’den satışa sunduklarını kaydederek eserlerde rastgele katkı hususunun bulunmadığını tabir eden Aygören,” Üretmeyi, başarmayı seviyorum. Ürettiğim eserlerden çocuklarımda gönderiyorum. Üretmek değerli ne kadar çok üretirsen ailene ve etraf o kadar çok yararlı olursunuz birilerine yalnızca ikram vermek bile çok önemli” diye konuştu.